Skip to main content

17 Ting du skal bruge når du anskaffer dig en kanin

Er det første gang du skal have en kanin i hjemmet? Eller har du haft kanin da du var barn, som sad i et bur, men vil gerne have en fri kanin i huset i dag? Her er en liste over ting du skal bruge, for at give dig og din nye ven den bedste og nemmeste start.

Højt indendørs bur til kaniner. 107 cm højt kaninbur i sort

1 Kaninbase

Vi anbefaler at starte ud med at have kaninen i indhegning den første uges tid. Så ved den hvor den ”hører til” fremover. Vælg et sted hvor kaninen får sit mad og har sine ting, fx sin hule, så den ved at der kan den altid få fred, og det er også her man laver pølser og tisser. Hvis du bare lukker en ny kanin ud i hele huset med det sammen, vælger den selv et sted, fx under sofaen, og nogle kaniner bliver for skræmte og ved ikke hvor de skal være henne, og kommer måske aldrig rigtig ud derindefra igen

2 Hø

Det vigtigste i kaninens kost er hø. Vilde kaniner spiser mange forskellige græsarter hver dag. De supplerer græsset med ukrudt, grønne blade, grene og blomster. Det hø du kan købe i supermarkedet er tit i dårlig kvalitet. Det kan du se ved at det er meget gult og præsset hårdt sammen, så stråene er små. Høets stuktur er ødelagt, og indeholder ikke lange fiberkæder, som hjælper kaninen med at slibe sine tænder, der vokser hele livet. Desuden er det ikke lige så godt for tarmfunktionen. Godt hø ligger løst i posen og ser mere groft og grønligt ud. Vi anbefaler at købe urtehø med mange forskellige græsarter og naturlige urter (ukrudtsplanter) i. På den måde får din kanin en varieret kaninkost. EN græssort er ikke nok til at give din kanin dens daglige kost. Hvis det så tilmed er økologisk hø eller fra usprøjtede marker, så er det bare ekstra godt.

hø til kaniner
bunny pellets

3 Foder

Din kanin skal også have en smugle foder ved siden af sit hø. Da man altid skal prøve at give sit kæledyr en kost der minder om de vilde fætres kost, skal man supplere sit hø med foderpiller og vilde ukrudtsplanter ude fra naturen eller tørrede urter. Vilde kaniner spiser græs, blade, grene og blomster. De spiser ikke hvedekærner og sojabønner, Så undgå pellets med det i. Vi har flere slags VIRKELIGT gode pellets fx: Grainless Health Complete eller Bunny Nature. De er begge uden korn, mais og soja og indeholder rigtig mange forskellige græssorter og urter fra usprøjtede marker. HUSK selv at tjekke indholdslisten i dit kaninfoder! Hvis du ikke har mulighed for at plukke friske grønne planter, så er det vigtigt at supplere med tørrede urter. På den måde får din kanin en varieret og sund kost.

4 Toiletbakke

Kanin WC. En bakke a la en lille kattebakke eller noget større med strøelse i, som de kan pølle og tisse i. Husk at lægge din kanins pøller og papir du har tørret tis op med ned i bakken, hvis den har lavet ved siden af. Så ved den at det er her man går toilet. Husk også at købe strøelse.

Beige toilet til kanin. Mindre kaninbakke med kant
bambus skål til kaniner og katte tre farver

5 Madskåle

Foderskåle til din kanin er selvfølgelig et must. Snackskåle og foderskål. Hav gerne flere forskellige madskåle både til forskelligt foder og grønt. Vi har mange søde kaninskåle at vælge imellem.

6 Drikkeflaske eller vandskål

Drikkeflaske, vandskål eller drikkeautomat. De skal selvfølgelig altid have adgang til frisk vand. Nogle mener det er bedre med en skål til vand, da de kun kan få vand dråbevis af en drikkedunk. Vores kaniner har både en drikkedunk og en vandskål, og de bruger begge dele, så de må jo også kunne lide flasken. De drikker dog mere af skålen end af drikkeflasken. Vi synes en skål er mere uhygiejnisk, da der hurtigt kommer skidt og hår fra pelsen ned i vandet. Hvis du vælger en skål, så sørg for at den er tung nok til at kaninen ikke kan smide med skålen. Mange kaniner kan godt lide at tage skåle i munden og så kaste med den.

drikkeflaske 500ml
grå kanin huse af papirgarn til frikaniner

7 Gemmested

Et lille træhus eller andet gemmested hvor de kan søge tryghed. Gerne med to udgange. Kaniner er byttedyr og kan godt li at have en flugtvej. Vilde kaniner har adskillelige flugtveje i deres huler under jorden.

8 Godbidder

Ærteflager er utroligt populære godbidder, men ikke så sunde, så overdriv ikke. Der findes en masse forskellige, ikke alt er lige populært, prøv dig frem. Der findes også en masse som ikke er sundt. Der findes nogle lækkerrier med mælkeprodukter eller sukker og honning, det er ikke sundt for en kanin. Ingen af vores godbidder indeholder sukker aller syntetiske tilsætningsstoffer.

birke grene til kaniner

9 Gnavemateriale

Kaniner skal slide deres tænder hele tiden, da de bliver ved med at vokse. Dette gøres bedst på grene (ud over det hø de spiser). Grene giver desuden kaniner nogle af de fibre de har brug for. Man kan købe grene i butikkerne, men vores erfaring er, at de ikke gider gnave i dem fordi de er tørrede. Så ud og hent friske grene ude fra træer og buske, dem elsker kaniner. De skralder alt barken af og spiser det. Det gør de også ude i naturen. Det aktiverer også din kanin og forhindrer at den gnaver i dine møbler. Hvis du er forhindret i at plukke grene selv kan du også købe meget tynde grene med blade på, dem vil de gerne spise helt. Man kan også købe små stykker bark.

10 Høhæk

Høhækken placeres bedst ved siden af toilettet, da kaniner godt kan li at spise mens de laver pøller. Når du placerer høet i en høhæk forhindrer du at din kanin spiser hø med tis og snavs på.

sort høhæk med låg 17x18c12cm
kanin leger med aktivitetslegetøj træ

11 Aktivitetslegetøj

Forhindrer din kanin i at kede sig og lave ballade i hjemmet. De kan li at undersøge ting for lækkerier, trille balloner og bolde, kaste med ting, grave og gnave i træ. Det er desuden meget populært med legetøj som du gemmer snacks eller pellets i, så din kanin skal arbejde for føden. Denne knitrehule er meget populært hos vores kaniner. Det er godt kun at give dem et stykke legetøj i en tidperiode fx en dag, og så gemme det væk noget tid inden de får det igen, så bliver det ved med at være spændende. Hav gerne noget forskelligt i gemmerne du skifter imellem. Du kan også hoppe med din kanin.

12 Tunnel

Kaniner i naturen laver lange tunnelsystemer, og de er meget populære i stuen også. Du kan få mange slags tunneler i fx pap, nylon, plastik eller træ. 

Beige tunnel til kanin. kanin tunnel fås også i blå grå
Vetbed kanin. Grå med hvide stjenerner. 100 x 75 cm

13 Gulvtæppe eller underlag

Vælg et underlag hvis du køber en indhegning. Underlaget skal selvfølgelig være fast at gå på, men skal også være blødere end bare et trægulv, da den ellers godt kan få potesår. Underlaget er også for at beskytte dit gulv for tis, skidt og kradsemærker. Vi har selv nogle plastik underlag til kontorstole med bløde gulvtæpper over som kan skiftes ud eller vaskes efter behov, for de bliver nussede eller ødelagte med tiden. Nogle har lagt et stykke linoleumsgulv ind, det skulle også fungere godt

14 Gravekasse

Det er et dybt indstingt i kaninen at grave, hvis den ikke får noget sand eller andet at grave i, kan den begynde at grave i din pude eller andre steder som bliver ødelagt af det.

Gravekasse kanin - sandkasse til kaniner. Kaniner graver i sand
negleklipper til kaniner

15 Negleklipper

En lille negleklipper, de skal klippes jævnligt

16 Ledningsbeskytter

Den her er virkelig vigtig. Alle kaniner elsker at gnave ledninger i stykker

ledning grå

17 Møbelbeskyttelse

Sørg for at beskytte seng og sofa. Nogle kaniner elsker at tisse lige netop der, det suger så dejligt? Og når de først er begyndt at tisse et sted, så er det meget svært at få dem til at lade være igen. Så på med noget som ikke suger væske indtil i har fundet jeres toiletsted sammen. Det kan fx være et vådliggerlagen.

Kærligst

Bunny and Cat

Ela

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: hello@themenectar.com