Skip to main content

Stor Kaninfoder test – Hvilke pellets er bedst til kaniner

Hvilket kaninfoder er egentlig bedst. Svaret vil måske overraske dig...
Læs med hvordan vi har fundet det bedste kaninfoder. Se den store kaninfoder test her.

Nedenfor har vi givet stjerner til de forskellige kaninfodermærker der er på markedet. Se hvilket foder vinder den store fodertest.

Ønsker du at give din kanin det bedste kaninfoder? Hvilket foder er bedst til kaniner? Hvis en kanin skal have en sund kost, skal den have en varieret kaninkost. Vi synes den skal representere den kost vilde kaniner har. Vilde kaniner spiser dagligt mange forskellige græsarter. Det er det der mætter. Men de supplerer også deres mad med en lang række vilde ukrudtsplanter(urter), grønne blade, grene fra buske og blomster.

Der er desværre alt for mange pellets på markedet, som på ingen måde giver en kanin bare tilnærmelsesvis noget der ligner god kaninkost.

Kaniner i naturen ville aldrig kun spise EN slags græs og så en masse sojabønner og hvedekærner ved siden af. Som vi som kaninejer tilbyder vores kanin. Og så kan man putte nok så mange fibre i, det er stadig ikke rigtig kaninmad. Kaniner spiser heller ikke bananer og ferskner.

Se med for at se hvilke fodermærker der scorer bedst i testen.

græsmark med urter er kaninmad

Græs, urter og blomster er NATURLIGT og RIGTIGT kaninmad

hvede soja mais

Hvede, soja og mais er IKKE naturligt og rigtig kaninføde

At fodre sin kanin med EN slags græs tilsat fibre og vitaminer, er det samme som at vi kun spiste EN slags fiberboller med vitaminpiller dag ud og dag ind. Jo fibre er rigtig sunde, men det er altså ikke det eneste vi eller kaniner har brug for. Vi har brug for forskellige kernebrød, ris og kartofler. På samme måde har kaniner brug for mange græsarter.

Hvis kaniner heller ikke får urter, blade, blomster osv til deres hø/græs vil det svare til at vi ikke fik forskellige frugter og grøntsager. Så ud og pluk løs i naturen eller køb nogle urter ved siden af dit hø og foderpiller hvis du ikke har mulighed for at plukke friske planter.

Du kan også købe urtehø eller bjerghø hvor der er høstet græs med vilde naturlige urter i.

Se nedenfor hvem der vinder i kaninfodertesten, og om du giver din kanin det bedste kaninmad…

Vi har lavet testen (eller nærmere ingredienssammeligningen) ud fra egne holdninger til hvad kaniner har godt af.

Sådan har vi vurderet i den store kaninfoder test

Er græs den første ingrediens i foderet

Hvis ja får foderpillerne en stjerne.

Er der mere end 3 forskellige græsarter og 5 forskellige urter i pillerne?

Hvis der er både mere end 3 græsarter OG mere end 5 urter får de en stjerne

Fremgår det tydeligt af ingredienslisten hvad der er i kaninfoderet

Dvs. ingen hemmelighedsfulde ingredienser som "vegetabilske biprodukter" som kan være næsten hvad som helst, og formentlig dækker over at det ikke er kvalitet.

Overholder de retningslinjerne for god næringsstofsammensætning til kaniner

Dvs over 18% fibre, 12-16% protein, under 1-4% fedt, og 0,6-1% calcium.
(ifl. Textbook of Rabbit Medicine(1), som er en anerkendt bog brugt af dyrlæger verden over, der baserer sin viden på baggrund af kliniske forsøg og forskning)

Indeholder foderpillerne korn og soja

Hvis foderet IKKE indeholder soja, hvedekerner, mais eller ris som et af de første 4 ingredienser får det en stjerne. Det må heller ikke indeholde sukker (melasse, sødestoffer) eller farvestoffer
kaninfoder test brit kaninmad
Stjerner 3 kanin pellets test

Brit Animals

Middelmodig fodderpille der kræver masser af godt hø ved siden af

Brit Animals foderpiller har ikke græs som første ingrediens, men til gengæld lucerne som er grønt og meget næringsrigt (½ stjerne). Der er ikke forskellige græsarter, men der er dog 5 urter. Det fremgår tydeligt af ingredienslisten hvad der er i (1 sjerne). Der er 20% fibre, 14 % protein og 2,8% fedt. Jo den overholder næringsstofsammensætningen (1 stjerne). Der er ikke korn i de første 4 ingredienser, men det indeholder både byg, hvede og mais (½ sjerne). Alt i alt giver den kaninen en smugle varieret kost da der er forskellige ingredienser i, men ikke vildt mange urter og slet ingen græs, så det kræver i hvert fald noget godt hø med mange græsarter ved siden af!!

kaninfoder test beaphar kanin foder
Stjerner 4,5 kaninmad test

Beaphar Nature

En rigtig god, naturlig og meget fiberrig foderpille

Beaphar Nature har Timothy græs som første ingrediens(1. stjerne). Som anden ingrediens har den urtegræs som består af 30 forskellige græsser og urter(2. sjerne). Desværre får vi ikke at vide hvilket græs og urter det består af, vi får heller ikke at vide hvilken frugt der er i ud over æble. Ellers er der ikke nogen hemmelighedsfulde ingredienser(½ stjerne). Den har hele 25% fibre, 13% protein og 3% fedt(3. stjerne). Og så inderholder den ingen korn eller soja (4. stjerne). Helt sikkert en god foderpille, især hvis du er bange for at din kanin ikke får fibre nok. Den eneste grund til den ikke får alle 5 stjerner er fordi de ikke er helt tydelige med hvad der er i.

kaninfodertest best friend festival foderpiller
stjerner 0 dårligt kaninmad test taber

Best Friend Festival

Føtex foderpiller – fuld af mystik og alt for lidt fiber

Er der mon græs som første ingrediens? Det ved vi ikke for der står bare “vegetabilske biprodukter” som jo kan være alt, men et kvalificeret gæt vil være NEJ. Er der mere end 5 forskellige græsser og urter. Det vides ikke, men et gæt vil være NEJ, ellers havde det nok stået på pakken. Det eneste sunde man kan se der er i er lucerne. Pillerne indeholder ikke nok fibre, som skal være mindst 18%, de indeholder 15,8% og de har et for højt proteinindhold på 16,5%. Det eneste plus ved disse pellets er at de ikke indeholder sukker og farvestoffer. Men de kan ikke få en eneste stjerne her fra.

Kaninfodertest Burgess kanin piller
Stjerner 2,5 kaninfoder

Burgess Excel Mint

Ikke en særligt naturlig kaninpille

Burgess er nok det mest populære foder på det danske marked. Det indeholder græs som første ingrediens, de skriver ikke hvilket græs, men et godt gæt er at det nok er timothy (1 stjerne). Det indeholder højst sandsynligt ikke flere forskellige græsarter, og kun EN urt, og det er mint. Det indeholder hvede, havre og soja som 2. 3. og 4. ingrediens (så det er meget korn). De er helt tydelige med hvilke ingredienser der er i foderet, dog snyder de lidt ved at skrive at det indeholder 39% fibre som er et fiberindhold målt med en helt anden analyse end den anbefalede (½ stjerne). Foderet indeholder 19% fibre, 13% protein og 4% fedt, hvilket er hvad anbefalingerne siger det skal (1 sjerne). Det indeholder en del ingredienser som skal hjælpe på kaninens fordøjelse, hvilket man jo godt kan forstå når man kigger på alt det korn der er i.

Kaninfodertest Bunny nature
Stjerner 5 testvinder

Bunny Nature Herbs

Utroligt mange græsarter og urter for en alsidig kaninkost

Bunny Nature Herbs pellets første ingrediens er timothy græs (1 stjerne). Faktisk de første 42 ingredienser er mange forskellige græsarter og urter som stammer fra usprøjtede marker (1 stjerne). De er helt tydelige med hvad der er i ingredienslisten (1 sjerne). De har ingen korn, mais eller soja. Dog har de noget hvedeklid og havreklid, som er en meget fiberrig del af hveden og havren, så det er ok, en naturlig måde at tilsætte flere fibre (1 stjerne). De indeholder 21 % fibre, det er mere end de fleste, 13% protein og 2,7% fedt, så i den lavere ende af fedtindholdet, hviket jo er super til indedørs kaniner (1 sjerne). Sammenlagt kan man kun sige en ting: LÆKKERT.

kaninfoder test coop foderblanding
stjerner 0 dårligt kaninmad test taber

Coop foderblanding

Mange korn og et mysliprodukt

Der er ikke græs som første ingrediens, men korn. Mais som anden ingrediens. Der er så vidt der kan ses ingen forskellige græsarter i og kun en urt som er lucerne. Der er vegetabilske biprodukter som 5 ingrediens, det kunne måske være lidt græs i hvem ved, men uanset hvad er det forsvindende lidt græs og urter der kunne gemme sig deri. Det fremgår ikke tydeligt hvad der er i foderet og der er meget korn i.

kaninfoder test crispy kaninmad
stjerner 0 dårligt kaninmad test taber

Crispy Muesli

Masser af korn, sukker og mystiske ingredienser

Om den første ingrediens er græs ved man ikke, da der står vegetabilske biprodukter, men det er højst sandsynligt ikke græs. Om der er flere græsarter og mindst 5 urter vides heller ikke, men mon ikke der havde stået på ingredienslisten hvis der havde været noget godt i. Det fremgår bestemt ikke tydeligt hvad der er i. Men de er da ærlige med at der er sukker i foderet  🙁 Der er også masser af korn og mais i. Fiberindholdet er alt for lavt på kun 14,5% og et lidt højt proteinindhold.

kaninfoder test Grainless health complete foderpiller
Stjerner 5 testvinder

Grainless Health Complete

Super pellets der giver kaniner en varieret naturlig kaninkost med masser af græsarter og urter

Grainless Health Complete har timothy græs som første ingrediens(1 stjerne). Det har i alt 9 forskellige græsarter fra usprøjtede marker. Disse lækre pellets indeholder desuden ca 30 forskellige urter og blomster(1 stjerne). De er tydelige med hvilke ingredienser der er i(1 sjerne). Det indeholder 21% fibre hvilket er over de mindst 18%, og fedt på 3,6% (1 sjerne). Det indeholder ingen korn, mais, soja, farver eller sukker (1 sjerne).

Kaninfoder test grainless dværgkanin
Stjerner 5 testvinder

Grainless Dværgkanin

Masser af græsarter, urter og blomster. Ingen korn eller soja. Super naturligt kaninfoder.

Grainless complete dværgkanin har timothy græs som første ingrediens (1 sjerne). De indeholder hele 11 forskellige græsarter og ca 27 forskellige urter og blomster(1 stjerne). Og som et ekstra plus kommer de fra usprøjtede marker. De er helt tydelige med hvilke ingredienser der er i (1 stjerne). De indeholder 21,5% fibre og kun 2,9% fedt og overholder de anbefalede anbefalinger for næringsanalysen (1 sjerne). Disse sunde kanin pellets indeholder ingen korn, soja eller andet dårligt overhovedet. En super sund og naturlig og grøn kaninpille.

kaninfoder test nature kanin foderpiller
Stjerner 1 til kanin pellets test

Nature af Versele Laga

Meget utydelige med indhold, og for lidt fibre

Disse pellets indeholder vegetabilske biprodukter som første ingrediens, som ingen ved hvad består af, heraf er 23% græs og urter, dvs 77% noget andet ukendt. Måske billigt affaldsprodukt fra industrien eller soja. De skriver at der ikke er korn i. De kan ikke få stjerner for at indeholde meget græs eller urter. De kan heller ikke få stjerner for at være tydelige med hvad der er i. De overholder ikke anbefalingerne for næringsstoffer med 16% fibre, 14,5% protein og 3,5% fedt. Dette foder ville muligvis godt kunne få lidt flere sjerner hvis de havde været mere tydelige med deres ingredienser. Der er nogle forskellige grøntsager og urter i, som giver noget variation. Derfor får de en stjerne.

kaninfoder test cuni complete pellets
Stjerner 1 til kanin pellets test

Versele Laga Cuni Complete

Hemmelighedsfulde ingredienser

Disse pellets indeholder vegetabilske biprodukter som første ingrediens, som ingen ved hvad består af, heraf er 10% græs og urter, dvs 90% noget andet mystisk. Formentligt et eller andet billigt affaldsprodukt fra industrien eller soja. De skriver at der ikke er korn i. De kan ikke få stjerner for at indeholde meget græs eller urter. De kan heller ikke få stjerner for at være tydelige med hvad der er i. De overholder anbefalingerne for næringsstoffer med 20% fibre, 13% protein og 3% fedt. Dette foder ville muligvis godt kunne få lidt flere sjerner hvis de havde været mere tydelige med deres ingredienser.

kaninfoder test rema mysliblanding til kaniner
stjerner 0 dårligt kaninmad test taber

Natura fra Rema 1000

Dårligt foder med farvestoffer og mange korn

Remas mysliblanding til kaniner og gnaver har som alle de andre billige mærker fra supermarkedet vegetabilske biprodukter som første ingrediens. Ingen ved hvad det er, men højst sandsynligt et billigt affaldsprodukt fra industrien. Der står ikke noget i ingredienslisten der indikerer at der er hverken græs eller urter i. Der er lucerne i som 3 ingrediens. og korn som anden ingrediens. Man kan også se en masse korn i foderet da det er et mysliprodukt. De har også brugt farvestoffer, så foderet ser mere varieret og spændende ud for os mennesker. foderet kan ikke få nogen stjerner og er ikke egnet til kaniner

kaninfoder test sciense selective
Stjerner 2,5 kaninfoder

Science Selective

Meget fiberrig 25%, men også fyldt med soja og korn

Science Selecktive Adult har lucerne som første ingrediens, det er ikke græs, men grønt som er meget næringsrigt (½ stjerne). Det har ikke flere græsarter og heller ingen urter ud over lucerne og yucca som sidste ingrediens. De er helt tydelige med hvad de har puttet i foderet, ingen mystiske ingredienser (1 stjerne). Der er sojaskaller, hvede, foderhvede og sojabønner som 2. 3. 4. og 6. ingrediens, så altså rigtig meget korn. Det overholder retningslinjerne for næringsanalysen med fedt 4%, protein 14% og ekstra meget fiber på 25% lige som Beaphar(1 stjerne). Fibre er godt, men ikke det eneste kaniner har brug for, så hvis du er på udkig efter mange fibre så har Beaphar lige så mange fibre men også en masse forskellige græsser og urter.

kaninfoder test vitakraft menu kanin foder
stjerner 0 dårligt kaninmad test taber

Vitakraft Menu

Mysliblanding med masser af korn og farvestoffer

Vitakraft kaninblandingen indeholder det mystiske Vegetabilske biprodukter som første ingrediens, og det kan være stort set alt. Det har korn som anden ingrediens. De er ikke tydelige med hvad de har puttet i foderet. Der er også fravestoffer tilsat for at se mere varieret ud for mennesker. Dette foder er meget populært.

coop foder gnaverblanding
stjerner 0 dårligt kaninmad test taber

Coop Foder Gnaverblanding

Mysliblanding med masser af korn, sukker og ting fra dyr.

Første ingrediens er grøntpiller og det kan være stort set alt. Om der er græs i ved vi ikke. Så ingen stjerne for indhold af græs som første ingrediens. Der er i hvert fald nok ikke mange forskellige græsarter og urter i, nul stjerner. Så ingen stjerne for at være tydelige med indholdet. De overholder ikke retningslinjerne for næringsstoffer, der er kun 11% fibre og der skal være mindst 18%. Det har korn som 2. 3. 4. 0g 5. ingrediens. Majs som 5. ingrediens er der 10% af i så der må være MINDST 40% korn i, men sikkert mere. Og så indeholder det både sukker og ting fra dyr/østers 🙁

coop foderblanding til kanin
stjerner 0 dårligt kaninmad test taber

Coop Foderblanding til kanin

Mysliblanding med korn, sukker og animalske produkter

Første ingrediens er grøntpiller og det kan være stort set alt. Om der er græs i ved vi ikke. Så ingen stjerne for indhold af græs som første ingrediens. Der er i hvert fald nok ikke mange forskellige græsarter og urter i, nul stjerner. Så ingen stjerne for at være tydelige med indholdet. De overholder ikke retningslinjerne for næringsstoffer, der er kun 12% fibre og der skal være mindst 18%. Det har hvede, havre, byg og majs i. Og så indeholder det både sukker og ting fra dyr/østers 🙁

lyserødt bur, kaninseng og hus med ører

Se vores udvalg af møbler til kaninbasen her

papirgarnhus med kanin i sort kanintæppe med stjerner og sort bur

Se vores udvalg af indhegninger her

Ela

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: hello@themenectar.com