Gravekasse kanin – Sandkasse til kaniner

395 kr.

Stabil gravekasse med inderkasse.

Kan tages ud og vaskes efter behov.

Beskrivelse

Gravekasse kanin – Sandkasse til kanin

Gravekassen til dværgkaniner er designet og fremstillet i Danmark

Denne kanin gravekasse er lavet af finer træ som er hårdt træ som kaniner ikke gnaver i, da det er for hårdt. Med tre udgange i hjerte, kanin og gulerodsform. Derfor har den også en lang levetid i forhold til hvis det havde været af naturligt træ, som kaniner jo i de fleste tilfælde gerne gnaver i stykker.

Den har en inderkasse af gennemsigtig plastik, som du kan fylde med gravemateriale, og tage ud og vaske efter behov.

Mål : 41cm lang x 30cm bred x 30cm høj (16.1″ x 11.8″ x 11.8″)

Den er lille og pladsbesparende. Derfor er den ideel til dværgkaniner og hvis i ikke har for meget plads i hjemmet.

Trækassens sider er 6 mm tykke og derfor meget holdbar. Kassen har søde udskæringer, som din kanin vil elske at hoppe ud og ind ad. Desuden er den lukket til alle sider, så der ikke kommer så meget sand ud på gulvet.

Hvorfor graver kaniner og derfor er en gravekasse en god ide til din kanin

Vilde kaniner, som jo er vores stuekaniners forfædre, graver lange tunnelsystemer nede under jorden, hvor de opholder sig det meste af dagen og om natten. Her føler de sig trygge for rovdyr og dårligt vejr. De sover, og hygger og har deres unger her nede. De har små huler under jorden og tunneller der forbinder dem til hinanden, og altid flere forskellige flugtruter og udgange, som de kan bruge ved fare.

Det ligger bare dybt begravet i deres instinkter at grave. Hvis i ikke allerede har en kaningravekasse eller kanin sandkasse (som nogle kalder den), vil du formentlig have set din kanin grave i gulvtæpper, puder eller andet, og derved måske ødelagt stoffet. Kaniner graver af den grund også tit i bunden af deres bur, på dig og dit tøj eller også graver den i gulvet. De kan simpelt hen ikke lade være.

Af samme grund kan de også godt lide tunneller, så det er også godt at anskaffe sig. Se vores egen produktion af tunneller og huse her : The Bunny Village hvor du kan sammensætte din egen kaninlandsby i de størrelser der passer jer bedst. Passer godt sammen med denne gravekasse til kaniner.

Dette gravemateriale kan du bruge

Man kan bruge sand til gnavere eller nyt sandkasse sand til børn, det støver dog en del. Nogle bruger også sammenkrøllede stykker avispapir  i deres kanin sandkasse. Det sviner mindre og kan smides ud hvis hvis din kanin kan li at tisse i gravematerialet.

Derfor skal din kanin have en sandkasse

  • Din kanin for sit behov for at grave dækket
  • Det nedsætter stresshormoner i kroppen
  • Aktivitet gør glad
  • Modvirker kedsomhed
  • Du får ikke ødelagt dine puder og tæpper
  • Dine stueplanter får deres jord i fred

Dette er vores finertræ lavet af

Vores træplader er lavet af birketræfiner og kun egnet til indendørs brug. Der findes finertræ som kan anvendes udenfor og derfor er vejrbestandigt, men da der er brugt fenol lim, som er giftig i disse trætyper, har vi selvfølgelig valgt den træfiner der kun kan bruges indendørs. Birketræsfiner bliver også brugt til fremstilling af møbler til mennesker.

Vil du vide mere

Vi kan klart anbefale en bog der hedder The Private Life of Rabbits af Ronald Lockley hvis du er interesseret i hvordan vilde kaniner lever deres liv. Bogen handler om en gruppe forskere, som har studeret vilde kaniners adfærd på en ø. Deres liv og samspil, både hvad der sker over jorden, men også hvad der sker inde i hulerne og tunnellerne under jorden. Det giver virkelig en god grundlæggende forståelse for kaninadfærd.

Ønsker du et alternativ til en gravekasse til kaniner som ikke sviner med sand

Se vores kanin boldbassin

Yderligere information

Vægt 1.9 kg